Vážení starší a pokročilí…

…tak, s odvoláním na titul jedné z minulých Výprav Jiřího Peňáse, uvedl  Petr Pithart svůj pozdrav již pátému svazku Výprav, tentokrát s podtitulem (výprav) téměř epochálních; s nápovědou znalým a spíše trknutím měně znalých odkazem na “epochální výlety” nikam blíž než “do Měsíce” a “do XV. století”, totiž do Prahy “Žižkových časuov, an na Vítkově hoře s tábory čaká ciesaře Zikmunda“, v románech páně Svatoplukových Čechových zdeVedle sedící Jiří Peňás paríroval přečtením jedné ze svých výprav – na Bílou horu -, na kterou PP vypravil se s sebou.

Pithartovo entrée nebylo jen tak, páté Výpravy, vydané v Edici Echo, přicházejí – jak jsme před nedávnem informovali – na knižní trh za vydavatelské spoluúčasti Knihovny Petra Pitharta, neb se nám – jak jsme se už rovněž vyznali – v Peňásových výpravách a cestopisných zápiscích z nich velmi zalíbilo… Je nás víc, a PP, zároveň autor předmluvy, právě pro ty Výpravy 05 uvedl a těm dalším na vědomost dal, že ty knížky na ně už čekají na pultech knihkupectví. 

V rozhovoru J. P. se staršími i již pokročilými Josefem st. & Josefem ml. Kroutvorovými; v pozadí šéfredaktor Echa Dalibor Balšínek s malířkou Monikou Abbott, kteří pozdravit Peňásovu knížku také přišli.