IV. názorové fórum Památníku ticha

téma: okupace – kolonizace

S dobově příznačnou fotografií Jana Lukase v záhlaví zve Památník ticha na své každoroční, již čtvrté názorové fórum; doporučujeme:

Milí přátelé Památníku ticha,rádi bychom Vám připomněli pozvání na čtvrté názorové fórum Památníku ticha, věnované jako vždy významnému datu našich dějin. Okupace roku 1939 je už skoro klišé v připomínání. Protože se domníváme, že klišé je především v tom, jak se rok co rok připomíná stejně, rozhodli jsme se svolat významné osobnosti k tomu, abychom se na 15. březen podívali z různých úhlů pohledu.Okupace je děsivé slovo, jemuž poslední dva roky přidaly na naléhavosti. Vedle nadčasových motivů a paralel budeme hovořit také o neviditelných rysech počátků protektorátu před 85 lety. Pro Památník ticha je zásadní i to, co předcházelo –antisemitismus druhé republiky. I to, co následovalo – tedy příchod norimberských zákonů do našeho prostoru a řada dalších ideologických i psychosociálních rysů této doby.

Těšíme se na vás opět v primátorské rezidenci na Mariánském náměstí v Praze

19. března 2024 v 16:00.

Pozvání přijali: historici Petr HlaváčekPetr KouraPetr Bednařík a Petr Placák, historička a ekonomka Antonie Doležalová, psycholog Martin Mahler a publicistky Petra Procházková a Lucie Korcová.
Moderuje: Karolína Koubová
Diskusi můžete zhlédnout i online na iVysílání České televize.
Své místo si rezervujte na: rezervace@pamatnikticha
Těšíme se na Vás!


Autorský tým Památníku tichawww.pamatnikticha.cz